Početna Beba Sa drugom bebom je sve lakše!

Sa drugom bebom je sve lakše!

Sve ono što ste radili sa prvim detetom sa drugim više ne radite.

drugo dete

Čistoća

Sećate se kako ste stalno nešto briskali i usisavali kada se rodilo prvo dete? E sad jedva da to radite jednom u nedelju dana. Najzad, koja je poenta čišćenja i sklanjanja kada će sve biti po starom sutra ujutru?

Svakodnevno kupanje

Nema šanse. Dva do tri puta nedeljno i to je bebi dosta. Sa prvim detetom je to bilo kupanje svako veče, sa sve masažom.

Hranjenje veštačkom hranom

Sa prvim detetom je to bilo  – ne nikako! Izmlazate se, sve po pravilu. Ali već sad sa drugim menjate ploču. Upotreba mlečne formule dođe vam kao najbolji prijatelj. Nema panike, jer će beba biti zdrava i namirena.

Sterilizacija

Kada ste se prvi put porodili sve ste sterilisali po nekoliko puta. Međutim, sa drugim detetom je drugačije. Za to prosto nemate vremena. Nema više toliko brige oko bakterija, prosto isperete kašičicu kad završite upotrebu i to je to.

Radosnice, spomenari…

Da ne shvatite pogrešno, ali sa drugim detetom nema tog pamćenja i ubeležavanja svakog momenta. Sa prvim deteom znate i za prvi osmeh i prvi zub i sve, ali sa drugim… Neka bude srećno, ako zapamtite kada je prohodalo.

Dnevni raspored

Sa starijim detetom sve je bilo unapred poznato. I kad spava, i kad jede, i sve. Sve podređujete bebi. Sada to nije slučaj. Često vam se desi za zaspi u nosiljci ili kolima.

Vreme za maženje stomačića

Većina majki će priznati da je to radila. Ali sa drugim detetom prosto nema vremena. Jer pored svih obaveza, gde još da nađete vreme i za to?

Oblačenje

Sa prvim detetom je bukvalno modni događaj svaki put kad idete negde. Drugom detetu ne menjate trenerku par dana. Ali svejedno, izgleda slatko, zar ne?

Rutina pred spavanje

Mame koje imaju više od jednog deteta i ne znaju šta je to. Toga prosto nema. Srećno je ako stignete da ga povijete. Nema maženja, a ponekad  nema ni kupanja.

Stalna briga

Stalno ste brinuli sa prvim detetom. Da li je jelo, pilo, spavalo dovoljno ili nedovoljno… Toga sada nema. Prosto znate da je sve u redu, jer ste naučili. Sa prvim mališanom.

Izvor: babyzone.com

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here