Početna Beba Razvoj Gledajte pažljivo: Vaše dete počinje da vam se smeši

Gledajte pažljivo: Vaše dete počinje da vam se smeši

??????????????????????????????

Gledajte pažljivo u svoje dete nakon drugog meseca. Ono će vam upućivati kratke i stidljive osmehe kada se oseća zadovoljno. Ovi osmesi će postajati češći i smeliji sa vremenom. Srce vam se istopi kada vidite taj osmeh. Kako beba postaje svesnija, lako se dešava da se „predozira životom“.

Plakanje tokom kasnog popodneva i večeri je jedan od načina na koji će beba odgovoriti na pritisak i zahteve učenja o njenom novom svetu. Povijte je, ljuljajte je i igrajte sa njom. Ako to ne radi, položite je negde i pustite je da se isplače i tako oslobodi stresa.

San će se u ovom dobu menjati na suptilne načine. Iako je premlada da bi spavala celu noć, bebin san se sve više orijentiše ka noći, a budnost danu. Ponašajte se nežno i tiho prema njoj tokom noći, ne bi li je naučili razlici između noći i dana. Sačuvajte igranje za dan.

Došlo je vreme da vaše malo čedo radi sklekove. Beba uči kako da podigne glavu kada je položena na stomak i ojačava ruke i ramena. Važno je da svakog dana provede izvesno vreme u ovoj poziciji. Ona će smanjiti spljoštenost glave koja nastaje od previše spavanja na leđima i daće bebi šansu da uči o svetu sa nove tačke gledišta. U poređenju sa novom pozom, gledanje u plafon je manje interesantno. A ako legnete na pod ispred nje, to je još interesantnije.

?????????????????????????????

Ne, nije to golub u kući! To gugutanje je zvuk vašeg malog mezimca koji po prvi put pokušava da priča. Odgovorite na te zvuke imitiranjem. Iznenadićete je i oduševiti. Uskoro će naučiti kako da vam odgovara i pravi razgovor će moći da počne.

Bebe u ovom uzrastu vole da budu čvrsto povijene sa dlanovima blizu lica. Pritisak na njihove stomačiće i blago ljuljuškanje će im pomoći da se smire kada su uznemirene.

„Kengur nosiljke“ su sjajan izum za bebe ovog uzrasta. Bebama treba podrška za glavu, one vole blizinu mame i tate i vole da budu uključene u život oko sebe. Istraživanja su pokazala da će ova vrsta povijanja dok su mirne smanjiti plakanje koje je normalno u ovom uzrastu.

Iskustva drugih majki možete čuti ako se priključite Pampers roditeljskoj zajednici, gde i sami možete da podelite svoja iskustva o majčinstvu sa drugim roditeljima. Više o tome pogledajte OVDE.

Izvor: Super žena
Foto: Thinkstock

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here