Početna Beba Razvoj Dojenje: Poseban trenutak za vas i vašeg mališana

Dojenje: Poseban trenutak za vas i vašeg mališana

Dojenje bebe ne samo što pomaže vašem mališanu da unese neophodne hranljive sastojke, već je i odličan način da se ostvari povezanost između majke i bebe. Pročitajte i naučite osnove o dojenju.

Foto: Gulliver/Thinkstock
Foto: Gulliver/Thinkstock

Mleko svake majke je jedinstvenog sastava za njeno dete i puno je ćelija koje se bore protiv infekcija i protein što zajedno pomaže bebi da ostane srećna i zdrava. Dojenje može biti prijatno za oboje.

Dojenje po prvi put predstavlja poseban trenutak. Ni jedan drugi trenutak ne može na taj način zbližiti vas i vašeg mališana u prvoj godini njegovog života. Naravno, pomaganje bebi da dobije sve hranjive sastojke potrebne za rast i razvoj je predivna stvar, ali vreme koje provedete zajedno je jednako važno.

U početku je potrebna praksa, ali je zaista mnogo, mnogo razloga da se potrudite oko dojenja!

Prednosti za mame
Dojenje pruža određene zdravstvene prednosti kako za vas tako i za vašu bebu. Pored toga što je to idealan način da se zbližite sa vašim detetom, dojenje pomaže stimulisanju hormona koji utiču na vraćanje vaše materice u stanje pre porođaja.

Šta možete da očekujete u ovom periodu te i kako da obezbedite dovoljnu količinu mleka pročitajte OVDE. 

Iskustva drugih majki možete čuti ako se priključite Pampers roditeljskoj zajednici, gde i sami možete da podelite svoja iskustva o majčinstvu sa drugim roditeljima. Više o tome pogledajte OVDE.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here