Početna Beba MALI SIGNALI koje vam šalje beba

MALI SIGNALI koje vam šalje beba

Beba s vama počinje da komunicira od rođenja, dakle, pre nego što počne da govori – a sve što biste vi trebalo da učinite, jeste da naučite da tumačite njene gestove i govor tela

Svaka majka se trudi da izađe u susret bebinim potrebama, ali se često dešava da ne razume ”poruku” koju joj beba šalje. Znate i same kako to izgleda: beba plače, vi proveravate da li joj je pelena uprljana, nudite joj da jede i pije, nosite je u naručju… a ona ne prestaje da kenjka. U tim situacijama želeli biste da progovori i da vam kaže šta joj je, ali i sami znate da to nije moguće.

NEVERBALNA KOMUNIKACIJA

Prvu razumljivu reč vaša beba najverovatnije neće izgovoriti negde do prve godine života i zato se ne možete osloniti na verbalnu komunikaciju koja bi vam pomogla da razumete sve što ona misli i oseća.

Srećom, dete može da komunicira na mnoge druge načine – pokretima, zvucima, izrazom lica, pa čak i suzama. Možda ste se već izvežbali u razumevanju neverbalnih znakova svog deteta, ali neće smetati ako ”doterate” …

NASTAVAK U NOVOM BROJU MAGAZINA MOJA BEBA

1 KOMENTAR

  1. Evo jedan mali savet mladim mama, kako i na koj nacin mogu da utese svoju bebu ako neprestano place. Ako je beba u dobrom zdravlju, cista (promenjen pampers) i nahranjena, onda uzmite svoju bebu u ruke, njenu glavu naslonite na svoje grudi i pokusajte da disete ravnomerno, iako ce vasa beba bez prestanka plakati. Pokusajte da stavite vas mali prst u njena usta i ostavite je da sisa. Slusajuci otkucaje vaseg srca beba ce se smiriti, jer i bebama je potrebna nasa toplina i nas kontakt.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here