Početna Beba Kako nasmejati bebu?

Kako nasmejati bebu?

 

Ima li milozvučnijeg zvuka od smeha bebe? Definitivno, nema!

Otkako se dete rodi ono je izvor radosti novopečenih roditelja, a jedna od najlepših stvari koju može da im pruži je osmeh. Već od rođenja dete ima refleksni osmeh koji je zapravo instinkt poput refleksa sisanja. Pravi prvi osmeh se javlja u uzrastu od oko mesec dana, ponekad i nakon dva meseca. Osmesi ili bolje rečeno grimase koje liče na osmeh u uzrastu pre navedenog, nažalost, nisu pravi već refleksni.

Podstaknite bebu da se smeje!

Kada se prvi puta nasmeje, dete osmehom iskazuje svoje unutrašnje stanje, a roditelji, kada primete prvi osmeh, prirodno, stalno žele da ga dete ponovi. Tu se javlja “problem” jer se osmeh ponavlja neredovno do šestog meseca. Mi vam predlažemo igre kojima ćete podstaći bebu da se smeje što više.

Igra skrivanja

Ku-kuc, gde je beba? Najdraža igra za bebirone. Sastoji se od pokrivanja lica i skrivanja od deteta i zatim iznenadnog pojavljivanja. Iznenađenje nestanka i pojavljivanja praćeno grimasama lica garantovano bebu tera na osmeh.

Draga beba

Pravite se da “jedete” slatke bebine prstiće na nogama i rukama tako što ćete ih nežno grickate. Pazite da ne zagrizete prejako, jer su deca osetljivija.

Muzika i pesma

Deca vole da slušaju zvuke, a još će ih više voleti ako im puštate muziku svakog dana. U pesmu možete osmislite zajednički ples ili pokrete. Izvor: Večernje novosti

1 KOMENTAR

  1. moja beba se uvek smeje kada se igramo igre skrivanja, ono shto ste napisali kao kukuc gde je beba… i kada joj sushkam kesom, smeje se da se zaceni

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here