Početna Beba Danstanov jezik: Kako razumeti bebin plač?

Danstanov jezik: Kako razumeti bebin plač?

Prišila Danstan je stvorila jedinstveni “šifrarnik” pomoću kojeg svaka majka može da razume poruku koju joj beba šalje plačem. Evo o čemu je reč…

plac

Danstanov jezik nova je metoda koja će vam pomoći da razumete tačno ono što vam vaša beba poručuje svojim plačem. Kao roditelj, bićete u mogućnosti da razaznate sve vrste plača svog novorođenčeta i da odreagujete brzo i efikasno.

Kako funkcioniše?

Svaka beba od rođenja do trećeg meseca života komunicira sa vama pomoću pet različitih vrsta plača koji označavaju glad, umor, potrebu za podrigivanjem, gasove i nelagodnost. Ovaj “jezik” je univerzalan i odnosi se na sve bebe sveta neovisno od jezika kojim se njihovi roditelji sporazumevaju. Dakle, bilo da je beba rođena u svahili porodici, onoj na jugu Francuske ili u Vranju, njen način komunikacije isti je i predstavlja prirodan način kojim ona saopštava roditeljima svoje fizičke potrebe.

“Reči” od kojih je sačinjen tzv. Danstanov univerzalni bebi jezik zapravo su zvuci kojima beba ispoljava neku potrebu.

Primera radi, ukoliko je beba gladna, pre nego što se rasplače, ispuštaće zvuke sisanja, nalik onima koje čujete dok je dojite. Nakon toga sledi zvuk “neh”.Ukoliko na vreme primetite ovaj signal i odmah zadovoljite njenu potrebu (nahranite je), izostaće snažan plač koji bi inače usledio ako to ne biste učinili.

Još primera…

Ako su ustašca vaše bebe u ovalnom položaju i pri tom ona izgovara “ou”, znači da je umorna i da joj je potrebna uspavanka. “Eh” ton, u kojem je glas “h” najizraženiji, predstavlja želju za podrigivanjem nakon jela, dok “eairh” zvuk znači da vašeg mališana muče gasovi.

Kada beba dahtavo plače i kenjka i vi pri tom čujete “heh”, ona u stvari želi da vam kaže da joj je nelagodno, pretoplo joj je, prehladno ili je jednostavno treba presvući. Što pre naučite da razumete svoje dete, biće lakše i vama i vašem mališanu. Izumiteljka ove metode jeste gospođa Prišila Danstan iz Australije, koja je nakon osmogodišnjeg istraživanja isprobala funkcionalnost ovog jezika na svom sinu Tomasu.

Uspešnost ovog sistema potvrđuju i mnogobrojni pozitivni komentari roditelja širom sveta. Jedna od mnogih vrlina Danstanove metode jeste ta što je relevantna za sve – mame, tate, bake, deke i sve one koji se staraju o novorođenčetu.

Ovaj sistem rezultiraće mogućnošću zbližavanja sa detetom i samim tim osećaće te se odmornije, smirenije i sigurnije u svoje roditeljske veštine.

Autor: Life Content

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here