Početna Beba 5 stvari koje nećete moći raditi kad dobijete bebu

5 stvari koje nećete moći raditi kad dobijete bebu

Zajednički život između muškarca i žene može biti vrlo romantičan, dinamičan i zanimljiv, a male navike poput gledanja omiljene serije ili čitanja knjige doista su slatke. Ali, dolazak deteta u porodicu sa sobom donosi i određena odricanja kojih novopečene majke nisu svesne. Pitali smo mame i one su se sa osmehom prisetile 5 stvari koje su prestale raditi kada su dobile dete.

working_mother

1. Nositi belo
Bele pantalone i omiljena belu majica nakon dolaska deteta spremite duboko u ormar. Nakon što vas dotaknu lepljive ručice ili poljube musave, slatke usne belo više nikada neće biti belo. Olakšajte sebi život i pređite na dezene!

2. Koristiti kupatilo u miru
Sve što zahteva više vremena od brzinskog tuširanja ili juriša u toalet u vašem će novom razdoblju života predstavljati luksuz. Kupanje i opuštanje u kadi ili čišćenje lica i depilacija biće mogući jedino uz pojačanje tate ili baka servisa.

3. Pročitati štivo koje ima poglavlja
Sesti, otvoriti knjigu, isključiti se i skoncentrisano pročitati štivo s puno reči postaće nemoguća misija. Budite spremne knjigu zameniti časopisima u kojima je sve kratko i jasno.

4. Završiti telefonski razgovor
Reči poput ‘Hvala ti’, ‘Čujemo se’ i ‘Ajde zdravo!’ teško ćete izgovoriti. Sa slušalicom na uhu i detetom u krilu svaki razgovor biće puno kraći i puno puta će završiti s rečenicom: ‘Oprosti, moram prekinuti!’ Gledajte to s vedrije strane, vaš će telefonski račun biti puno manji…

5. Pogledati omiljenu seriju
Ako ste do tada voleli u sitnim noćnim satima pogledati omiljenu seriju sada to možete zaboraviti. Osim što iza 22 sata vaše oči ne mogu ostati otvorene bez pomagala poput čačkalica, hranjenje, kupanje, menjanje pelena i umirivanje deteta prekinuće vaš ritam i pretvoriti ga u nešto sasvim drugo.

Izvor: zadovoljna.hr

1 KOMENTAR

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here