Početna Zabava Zanimljivosti Sveži u svakoj prilici: Namirnice koje smanjuju znojenje

Sveži u svakoj prilici: Namirnice koje smanjuju znojenje

Letnje vrućine su sve bliže, a uprkos redovnoj higijeni i korišćenju mirisnih kozmetičkih proizvoda naše telo se tokom leta preterano znoji. Problem prekomernog znojenja i neprijatnih mirisa možete rešiti i prirodnim putem, a u nastavku pročitajte koje namirnice i trikovi vam u tome mogu pomoći.

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Iako u borbi protiv neprijatnih mirisa pomoć najčešće tražimo u kozmetičkim preparatima, bolji efekat postići ćete ukoliko promenite životne navike. Jedna od njih je i ishrana. Otkrijte koje namirnice najbolje pomažu u smanjenju znojenja.

Izbegavajte kafu, cigarete i alkohol

Alkohol proširuje krvne sudove čime se povećava temperatura tela i pojačava znojenje, dok kofein, i u manjoj meri nikotin, ali i previše začinjena hrana, aktiviraju znojne žlezde. Stoga tokom tropskih vrućina konzumirajte ledenu kafu bez kofeina ili ledeni čaj, a uveče izbegavajte cigarete i pića sa visokim procentom alkohola.

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Hrana bogata vlaknima

Hrana bogata vlaknima poput bobičastog voća, orašastih plodova, lisnatog zelenog povrća i celovitih žitarica tokom leta trebalo bi da čine 90 odsto sastava dnevnih obroka. Na ovaj način lučenje znojnih žlezda smanjićete na minimum.

 

Više saveta potražite u magazinu Mama&beba!

Pratite nas i na Fejsbuku: https://www.facebook.com/mamaibebacom/

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here