Početna Zabava Zanimljivosti Ovo o bebama sigurno niste znali

Ovo o bebama sigurno niste znali

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Plave oči novorođenčadi
Boja očiju se nasleđuje i utvrđuje na osnovu količine pigmenta melanina koji proizvodimo. Ljudi koji ne proizvode mnogo ovog pigmenta imaju plave ili sive oči, dok oni koji ga proizvode imaju braon oči. Po rođenju se proizvodi malo melanina, bez obzira na genetiku. Zato većina beba ima plavo-sive oči. Međutim, kako oči bivaju izložene na svetlu, tako telo skuplja melanin. Bebe najčešće dobijaju pravu boju očiju oko šestog meseca i nakon toga je retko menjaju.

Godišnje doba kada su bebe rođene
Ako je beba rođena od septembra do decembra, u Britaniji, one statistički imaju dva puta veće šanse da postanu profesionalni fudbaleri za razliku od beba koje su rođene u letnjim mesecima. Nažalost, imaju veće šanse da pate od anksioznosti i ako su muškarci, postanu alkoholičari kada odrastu.
Međutim, ako imate ambicije da rodite malog lekara, ciljajte da ga rodite od aprila do juna. Efekat meseca kada smo rođeni nije prevelik, ali je važan i ne treba da bude odbačen. Na primer, bebe koje su rođene na severnoj hemisferi od februara do marta imaju 5-10 procenata veće šanse da razviju šizofreniju.
Studije su pokazale da je uzrok ovoga činjenica da su njihove majke tokom proleća bile izložene virusima kao što je influenca. A nedostatak vitamina D usled manjka svetlosti tokom jeseni i zime je razlog manjka serotonina i dopamina.

Zašto bebama pričamo smešnim glasom?
I sami smo primetili da kada pričamo sa bebama, to činimo čudnim i smešnim glasom. Navodno, bebe tako bolje raspoznaju reči. Izgleda da je preteran način na koji se obraćamo bebama važan, zato što im drži pažnju.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here