Početna Zabava Zanimljivosti 15 razloga da jedete banane baš svaki dan

15 razloga da jedete banane baš svaki dan

Nema ko ne voli banane! Ova čudotvorna voćka omiljena je svima, bez obzira na godine ili bilo koji drugi kriterijum, a najviše je vole sportisti.

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Takođe, ova voćka obiluje vitaminima A, C, D, E, B6, kao i mineralima kao što su magnezijum, kalijum, kalcijum i gvožđe koji blagotvorno deluje na naš organizam zbog čega se banana preporučuje u svakodnevnoj ishrani.

Pogledajte u nastavku zbog čega bi banane trebalo da se nađu na vašem svakodnevnom meniju…

1. Mršavljenje

Prosečna banana ima oko 110 kalorija, bogata je vlaknima, ne sadrži holesterol i masnoće, a ovi hranljivi sastojci pružaju osećaj sitosti i pospešuju probavu, što doprinosi održavanju vitke linije, a pozitivno utiču i na naš izgled. Ova namirnica, takođe, uklanja višak vode iz organizma i na taj način uspešno pomaže u borbi sa celulitom.

Banane su odličan izbor kao užina, naročito u periodu nakon držanja dijete. jer osim što će vas duže držati sitima i na taj način sprečiti nepotrebno posezanje za grickalicama između obroka, ova namirnica će, zahvaljujući magnezijumu kojim obiluje, sprečiti i pojavu takozvanog “jo-jo” efekta, odnosno naglog gojenja nakon dijete. Ključ je upravo u ovom mineralu koji sadrži u izobilju, a koji ubrzvaa razmenu materija i sagorevanje masti.

Zašto još treba svakodnevno da jedete banane i koje pozitivne uticaje one imaju na zdravlje pogledajte OVDE.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here