Početna Zabava Značenje imena Ženska imena koja će biti popularna u 2016. godini

Ženska imena koja će biti popularna u 2016. godini

Sofija i Dunja su u 2015. bila najpopularnija imena za devojčice u Beogradu. A kakva je prognoza za ovu godinu?

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Pored imena koja su već omiljena među roditeljima u Beogradu, u godini koja je pred nama takođe će biti popularna mnoga ruska imena. Ovaj trend je primetan već poslednje dve godine, te se tako na samom vrstu liste već nalazi Maša, što je ruski skraćeni oblik imena Marija.

Pročitajte i… Neobičan trend u Holivudu: Poznate dame koje su svojim ćerkama dale muška imena

U Rusiji je običaj da se u privatnim krugovima ljudi oslovljavaju svojim nadimcima. Tako je Mihail uvek Miša, Darja je Daša, Aleksandar je Saša, Marija je Maša, Ivan je Vanja i slično.

Statistike pokazuju da su svi ovi ruski nadimci sve popularniji kod nas, ali kao lična imena. Izvesno je da će se, kao i u poslednje dve godine, i u 2016. na vrhu liste najpopularnijih imena za devojčice naći Maša. Društvo će joj praviti Nađa, što je umanjenica ruskog imena Nadežda i znači “nada”. A pored njih dve, među prvih 20 najpopularnijih imena za devojčice, verovatno će se naći i Vanja.

Pročitajte i… Ovo su najneobičnija imena mališana domaćih ličnosti

Takođe, ime Vanja će biti prisutno i na listi najpopularnijih imena za dečake. Ovaj umiljati oblik imena Ivan važi kao uniseks ime, pa je u Beogradu u poslednje dve godine rođen skoro podjednak broj muških i ženskih Vanja.

Isti slučaj je i sa imenom Saša. Iako je ovo skraćeni oblik imena Aleksandar, zbog svoje zvučnosti se ime često daje i devojčicama.

Pročitajte i… Najpopularnija imena za dečake u poslednjih pet godina

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here