Početna Zabava Foto dana Foto dana: Majke kao boginje plodnosti

Foto dana: Majke kao boginje plodnosti

Pogledajte kako izgleda majčinstvo u očima fotografkinje Ivet Ivens.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Proslavljeni slikar moderne umetnosti, Salvador Dali govorio je da pravi umetnik inspiraciju može da pronađe u svemu. Fotografkinja Ivet Ivens je svoju inspiraciju pronašla u najplemenitijem odnosu na svetu – odnosu majke prema detetu. Priroda je učinila da on bude toliko složen da ne postoji ništa materijalno što može da izmeri tu ljubav i povezanost. Upravo iz tog razloga, za umetnike je to pravi izazov i neiscrpan izvor iz kog mogu uvek da “uhvate” drugačiju emociju.

Ova darovita umetnica je na jedan senzualan i ženstven način doživela prizore majki sa svojom decom. Kroz svoje fotografije ona je majke prikazala kao boginje plodnosti i prirode. Akcenat je stavila na dojenje-kao momenat koji tu vezu čini posebno dubokom i snažnom, i predstavila taj čin kao veoma suptilan i artistički, koji pokazuje kolika je “veličina” majke koja doji svoje dete.

Ivet Ivens poreklom je iz Litvanije, a trenutno živi i radi u Čikagu. Ima 25 godina, majka je dvoje dece, a svog starijeg sina je dojila do treće godine.

“Kad god su zatražili da ih dojim, to sam i učinila. Od crkve, preko žurke, porodičnih okupljanja i ekskluzivnih butika. Nikada se nisam snebivala, niti mislim da bilo koja majka to treba da radi”, objašnjava ona.

Ivet je nedavno u Čikagu imala samostalnu izložbu pod nazivom “Dojila sam svoje dete” na kojoj je kroz svoje umetničke radove predstavila ovaj, kako ona sama kaže, veličanstveni čin.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here