Početna Video Prva pomoć: Kako pomoći bebi koja ne diše?

Prva pomoć: Kako pomoći bebi koja ne diše?

Podatak da samo jedna četvrtina roditelja zna šta treba da uradi u slučaju da beba prestane da diše, motivisao je bolnicu ‘St. John’ da napravi edukativni video u kojem je na jednostavan način objašnjen postupak oživljavanja bebe…

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Mnogi roditelji, ustanovilo je britansko istraživanje, toliko su prestravljeni od same pomisli da njihovo dete prestane sa disanjem i da ga treba oživljavati da o tome ne žele ni da razmišljaju, te upravo iz tog razloga ni ne znaju kako se postupak oživljavanja izvodi na maloj bebi.

Kako bi roditeljima odagnali taj strah, britanska bolnica ‘St. John’ napravila je zabavni, edukativni video u kojem je na vrlo jednostavan način, kroz dečju pesmicu, objašnjeno kako na bebi izvesti postupak oživljavanja.

‘Molimo sve roditelje da nauče tehniku oživljavanja bebe i da podele video kako bi svi roditelji, bake, deke i svi oni koji se brinu za decu znali šta treba uraditi u tim ključnim minutama nakon što beba prestane da diše’, poručuju iz bolnice ‘St. John’.

Znati kako oživiti bebu koja je prestala sa disanjem može znatno da poveća šanse za preživljavanje, odnosno moguće je spasiti bebi život.

Kako izvesti postupak oživljavanja na bebi koja je prestala da diše pogledajte na sledećoj strani…

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here