Početna Trudnoća Želim bebu Muke sa začećem: Smanjite napetost i beba će stići

Muke sa začećem: Smanjite napetost i beba će stići

Filmske scene u kojima žena iskače iz kupatila, trči do telefona, zove muža da prekine poslovni sastanak i dođe kući jer joj je počela ovulacija, za mnoge parove je realnost.

ID-10093052

Dugotrajni napori da zatrudnite, tvrde stručnjaci, mogu da izazovu neprijatnosti, traume, preteranu tenziju, ali mogu i da zaoštre odnose među supružnicima. U tim trenucima iščekivanja i napetosti, pokušajte da budete na istoj talasnoj dužini sa partnerom, koji vam je u borbi za potomstvo iskreni saveznik.

Ako ste u fazi kad vam je jedina svrha seksa pravljenje bebe, odavno ste zaboravili na zavođenje, romantične večere, uzbudljive izlaske, duge razgovore… budite obazrivi.

Vaš suprug će, u početku, sigurno biti oduševljen vašom inicijativom. Ipak, nemojte da vas iznenadi ako kasnije pokaže negodovanje kada ga pozovete u spavaću sobu.

Kada uvidi da vi u njemu vidite samo „seme za oplođenje“, može se osećati jadno, utučeno.
U tim trenucima vaš mozak samo razmišlja: ovulacija plus seks jednako beba.

Zato smanjite pritisak i možda ćete lakše doći do cilja.

Budite iskreni prema sebi i partneru. Razgovarajte. To će oterati napetost i neprijatnost iz vašeg odnosa.

Razmazite sebe

Praćenje razvoja jajnih ćeliija je stresno. I seks u tim okolnostima je stresan. Ceo proces začeća bebe je pun emocija, nadanja, tenzije, brige… Prihvatite to kao naporan zadatak i već će vam biti lakše. Pomozite sebi tako što ćete zakazati manikira, dogovorite se sa drugaricom pa popijte neobaveznu kafu usred dana. Radite sve što opušta vaš um i telo.

Vratite romantiku u vezu

Iako je krajnji cilj vašeg odnosa s partnerom drugačiji, odvojte vreme i za romantične trenutke. Probajte. Ne boli previše da zapalite nekoliko mirišljavih sveća u dnevnoj sobi, da prigušite svetlo ili pustite laganu muziku.

Malo truda može mnogo da pomogne. Osećaćete se bolje, kao ljudsko biće koje ima i druge strane ličnosti, osim reproduktivne.

Budite ljubazni

Pokazivao to javno ili ne, ukoliko ne dolazi do željenog začeća, vaš suprug će biti pod sve većim pritiskom.

Osećaće se kao da ste postavili pred njega nerešiv zadatak. Umesto da izdajete komande, pokušajte da mu ostavite čokoladu na jastuku sa porukom kako verujete da će biti divan otac. Ili mu pošaljite romantičan mejl.

Ljubaznost je zarazna. Iako vaš muž to možda nije bio, videćete da će vam i on uzvratiti istom merom.

Izvor: Mamin kutak
Foto: Freedigitalphotos.net/David Castillo Dominici

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here