Početna Trudnoća Korisni saveti Voćne maske: Najbolji saveznik masne kože u trudnoći

Voćne maske: Najbolji saveznik masne kože u trudnoći

Žene često imaju problema sa odabirom kozmetičkih preparata u trudnoći kada se stalno savetuje da se mnoštvo sastojaka izbegava. Kreme ne bi smele da sadrže parabene, salicilnu kiselinu, fomaldehide i bisfenol A, koji se nalaze u gotovo svakoj kremi. Kako pronalazak kreme koja ne može da šteti u trudnoći može biti poprilično težak, kao jednostavniju alternativu predlažemo negu kože prirodnim sastojcima koji se nalaze svuda oko nas.

voćna maska

Voće je jedna od najvažnijih skupina namirnica i trebalo bi ga konzumirati svakodnevno. Osim što hrani organizam iznutra, maskama od voća je moguće dodatno nahraniti kožu i izvan. U maske namenjene masnoj koži preporučuje se dodavanje citrusa, odnosno limuna, narandže ili grejpa, dok bi oni sa suvom kožom to trebali da izbegavaju.

Kako bi uklonili neželjeni sjaj na koži dovoljno je na nekoliko minuta staviti masku od meda i limunovog soka.

Jagode su odličan saveznik masne kože. Usitnite šaku jagoda u blenderu uz dodavanje jedne kašike limunovog soka i malo meda. Osim što će sprečiti lučenje masnoće, jagode će delovati kao prave male pegle za bore. Ostavite da deluje oko petnaest minuta, a potom temeljno isperite.

Kako bi temeljno očistili pore, koje su kod masne kože vrlo često začepljene, nanesite masku sa bananom. Bananu izgnječite, dodajte 1 kašiku meda i nekoliko kapi narandžinog soka i ostavite desetak minuta da deluje.

Izvor. index.hr, M.G.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here