Početna Trudnoća Korisni saveti O ovome se retko priča: Problemi u trudnoći o kojima se ćuti

O ovome se retko priča: Problemi u trudnoći o kojima se ćuti

?????????????????????????????

Ipak, trudnoća je razdoblje u kojem žene doživljavaju mnoge promene. Telo se menja, a u vama raste novi život. Sve je to lepo i čudesno, ali osim pozitivnih stvari tu su i oni negativni trudnički simptomi o kojima se manje priča.

Povraćanje

Jedan od najpoznatijih i nimalo ugodnih simptoma od kojeg žene često pate u ranom stadijumu trudnoće je povraćanje. Posebno je poznata jutarnja mučnina koja ne bira ni mesto ni vreme, pa mnoge trudnice imaju problema kada se nalaza na javnim mestima.

Pozdravite se sa stopalima

Kako vaš stomak raste, vaša se savitljivost smanjuje. Više ne možete da dotaknete ni kolena, a kamoli stopala. Pedikir, lakiranje noktiju na stopalima i brijanje bikini zone pretvaraju se u izuzetno teške i naporne aktivnosti.

Curenje nosa

Stalno curenje nosa je nažalost još jedan od čestih neugodnih simptoma u trudnoći.

Nekontrolisano mokrenje

Kašalj, kijanje i slični momenti takođe bi mogli da postaknu nekontrolisano mokrenje . Jedino rešenje je često pražnjenje bešike i nošenje rezervnog para donjeg rublja sa sobom kuda god da idete.

Iskustva drugih majki o trudnoći i periodu nakon porođaja mogu vam pomoći da što lakše podnesete svoju prvu trudnoću i porođaj. Iskustva drugih majki možete saznati putem Pampers roditeljske zajednice. Priključite se i vi i podelite vaša iskustva. Više o tome pogledajte OVDE. 

Izvor: Žena.hr
Foto: Thinkstock

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here