Početna Trudnoća Korisni saveti Naučite da volite svoje telo i nakon trudnoće!

Naučite da volite svoje telo i nakon trudnoće!

Većina se trudnica često, čak i prečesto, zamara sa činjenicom kada će uspeti da vratiti svoje staro telo nakon porođaja. Umesto toga, vreme je da promenite perspektivu.

ID-100162857

Ožiljak od carskog reza, strije na stomaku ili koji kilogram viška koji se začaurio nakon trudnoće i uporniji je od vas samih, više nisu nešto čega bi trebalo da se stidite.

Prestanite da verujete čudotvornim kremama i razmišljate o skupim estetskim zahvatima. Ono što možete učiniti za svoje telo, kada za to dobijete zeleno svetlo lečnika posle porođaja, možete učiniti potpuno besplatno u udobnosti sopstvenog doma.

Kada se materica vrati na veličinu pre trudnoće, a mišići na stomaku više ne budu razmaknuti, možete da počnete sa vežbama. Zaboravite na razne dijete ako dojite. Želite najbolje za svoju bebu, zar ne? Izgladnjivanje osim što će dovesti do nedostatka energije koja vam sada preko treba može uskratiti mnogo hranjivih sastojaka bebi u mleku.

Vežbajte s detetom, mnogo vremena provodite u prirodi gde ćete se dobro zabaviti i istovremeno biti udaljeni od frižidera.

Mnogo voća, povrća i nemasnog mesa ono je što vašem telu treba da bi imalo energije i moglo jačati mišićno tkivo. I vrlo važan detalj celog procesa je da se pomirite s time da to više nikada neće biti ono telo kakvo ste imali. Činjenica je da je dete mnogo toga promenilo. Osim vašeg tela, promenilo vam je i kao kompletnu ličnost. Kada gledate u svoje najdraže i uživate u svakoj sekundi setite se da je vredelo.

Nosite svaku striju, svaki nedostatak s ponosom. Vaše telo je hram čudesnog stvaranja života, a s time se ništa na svetu ne može meriti!
Foto: Freedigitalphotos.net

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here