Početna Trudnoća Korisni saveti Kako da poboljšate inteligenciju svoje bebe u trudnoći?

Kako da poboljšate inteligenciju svoje bebe u trudnoći?

Ranija istraživanja pokazala su da su nerođene bebe u stanju da obrade i upamte određene informacije koje dolaze iz spoljnog sveta, a to sve postiže zahvaljujući stimulaciji neurona u mozgu.

trudnoca inteligencija

Buduće mame će posebno obradovat to što se veoma lako postiže! Radnje koje treba preduzeti da bi se poboljšao kognitivni razvoj su svakodnevne i uobičajene, a eksperti izdvajaju sledeće:

Vežbajte redovno

Verovali ili ne, fizička aktivnost trudnice je povezana s razvojem inteligencije kod bebe! Naime, mame koje ostaju u formi razvijaju posteljice većih dimenzija, zbog čega bebe dobijaju više kiseonika i hranljivih materija, a izbacuju više suvišnih materija. To ponajviše utiče na neurološki razvoj, ističu stručnjaci.

Konzumirajte vitamine

Tzv. prenatalni vitamini, u koje spada i folna kiselina, koja sprečava razvoj neuroloških poremećaja i problema s kičmenom moždinom. Naučna istraživanja su pokazala da se bebe majki koje u trudnoći nisu unosile dovoljno vitamina dvostruko češće rađaju s autizmom.

Jedite ribu

Ova namirnica sadrži Omega-3 masne kiseline DHA i EPA, koje su poznate kao veoma delotvorne u razvoju mozga!

Obraćajte se svojoj bebi

Bez obzira na to da li se obraćate direktno detetu ili naglas čitate neko književno delo, trebalo bi započeti ovaj mali svakodnevni ritual čim otkrijete da ste u drugom stanju, ističu stručnjaci. To će potpomoći razvoj govornih veština i širenje vokabulara, a uz to ćete povećati verovatnoću da će vaš mališan postati ljubitelj pisane reči. Razgovoru i čitanju treba dodati i slušanje muzike, pevanje i recitovanje rimovanih stihova.

Smanjite nivo stresa

Majčin stres može uticati na razvoj bebe i izazvati prevremeni porođaj, što nepovoljno utiče na razvoj mozga. Okrenite se pozitivnim stvarima i budite nasmejani zbog svoje bebe.

Izvor: yumama.com
M.G.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here