Početna Trudnoća Korisni saveti Iskoristite sve šanse za trudnoću uz Lh trakice

Iskoristite sve šanse za trudnoću uz Lh trakice

Plodnih dana u menstrualnom ciklusu je svega nekoliko, pa je ženama koje pokušavaju da zatrudne vrlo bitno da pogodite upravo te dane. Kod gotovo 80 odsto žena pojavljuju se odstupanja u ovulaciji, ponekad čak i do više od nedelju dana.

test trudnoća

Mnogo toga može uzrokovati odgodu ciklusa. Najčešće je to zbog stresa ili fizičkih tegoba kao što su prehlade, infekcije ili ciste. Kako bi povećali šanse za trudnoću vrlo je bitno pogoditi najplodnije dane. Upravo iz tog razloga mnogi doktori preporučuju korišćenje lh trakica kada se ciklus približi svojoj sredini i najplodnijem ciklusu.

Test lh trakicama potrebno je ponavljati svaki dan u isto vreme, najbolje nekoliko sati nakon buđenja jer se lh hormon tek ujutro počinje izlučivati. Test je vrlo pouzdan, a jednostavno rukovanje takođe je vrlo bitan faktor prilikom odabira svake žene. Test treba ponavljati barem pet do šest dana za redom, a ponekad je potrebno i do deset dana.

Upotreba lh trakica je vrlo jednostavna, trakicu je potrebno umočiti u urin i pričekati. Ukoliko trakica promeni boju znači da su nastupili plodni dani da je u sledeća dva dana idealan period za polne odnose ukoliko priželjkujete trudnoću.

Izvor: index.hr, M.G.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here