Početna Trudnoća Korisni saveti Buduće mame, banana će olakšati mučnine!

Buduće mame, banana će olakšati mučnine!

Banane se posebno preporučuju deci i trudnicama, zbog visoke razine vitamina
Banane su dobre za PMS, a ako si trudna, jedna banana između obroka sprečiće pad šećera u krvi i pomoći da smanjiš jutarnje mučnine. Ako si u depresiji, živčana ili jednostavno nemaš snage, banana je najbolje brzo rešenje da se oporaviš. Ali ona zaista povoljno deluje na čitav niz zdravstvenih tegoba, a omiljeno su voće trudnicama. S razlogom.

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Brzo podižu energiju
Banane se posebno preporučuju deci i trudnicama, zbog visoke razine vitamina i minerala poput kalijuma, magnezijuma, vitamina C, A, D, i B, među kojima svakako valja izdvojiti vitamin B6 koji pomaže telu stvoriti aminokiseline koje stvaraju zdrave stanice. Vitamin B6 preporučuje se trudnicama, ali i muškarcima koji imaju problema s plodnošću. Ako si trudna, dobro je znati da banana između obroka sprečava pad šećera u krvi i pomaže da izbegnete jutarnju mučninu.

Osim toga, mnoge kulture bananu smatraju voćem koje ‘hladi’ i koje može sniziti, kako fizičku, tako i emocionalnu temperaturu trudnica. Na Tajlandu trudnice jedu banane kako bi osigurale da se dete rodi s nižom temperaturom.

Banane se preporučuju i svima koji imaju problema s krvnim pritiskom, anemijom i radom creva. Brzo podižu energiju, a smanjuju rizik od srčanih bolesti, dijabetesa i zatvora.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here