Početna Trudnoća Koje seks poze su bezbedne u trudnoći?

Koje seks poze su bezbedne u trudnoći?

seks poze za trudnice

Mnoge trudnice imaju zdravstvenih problema tokom prva tri i poslednja dva meseca trudnoće. U početku se javljaju mučnina, povraćanje i zamor, a na kraju trudnoće žale se na težinu, bolnu kičmu, otečene noge, gorušicu…

S druge strane, postoje i trudnice koje su uvek raspoložene za seks! Pojačani libido sasvim je normalna pojava, naročito u drugom tromesečju.

Tada se u organizmu trudnice stvara dodatnih 30 odsto krvi i limfe koja, cirkulišući kroz telo, dovodi do oticanja tkiva vagine i uvećanja klitorisa. Osim toga, mlečne žlezde se uvećavaju, čineći bradavice osetljivim i na najmanji dodir, tako da nije čudno što postoji pojačana potreba za vođenjem ljubavi.

Kada govorimo o pozama, najbolje je da vodite ljubav u položaju u kojem ne osećate nelagodnost ili bol. Koja će to poza biti, zavisi od stadijuma trudnoće i fizičke kondicije vas i partnera.

Ipak, u poslednja dva meseca, trebalo bi izbegavati položaj u kojem muškarac vrši direktan pritisak na trudničin stomak – najpogodniji je onaj u kojem je ona odozgo. Mnogi seksolozi budućim roditeljima preporučuju da vode ljubav u tzv. “banana” pozi u kojoj je žena leđima okrenuta ka svom partneru.

Dok vodite ljubav, opustite se i ne brinite o tome da li ćete povrediti bebu. Plod “pliva” u amnionskoj kesi unutar materice, bezbedno ušuškan vodenim “jastucima”. “Razdaljina” od grlića materice do vagine prirodno je “odmerena”, tako da prosečan penis ne može da dosegne do njega.

Ukoliko vaša trudnoća nije rizična, nema razloga za zabrinutost. Dakle, svaka trudnica kod koje je lekar ustanovio normalnu trudnoću, može da vodi ljubav onoliko često koliko joj to prija.

Autor: Life Content, M.K.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here