Početna Preporučujemo Pampers UNICEF slavi svoj deseti rođendan sa željom da eliminiše neonatalni tetanus

Pampers UNICEF slavi svoj deseti rođendan sa željom da eliminiše neonatalni tetanus

Od početka UNICEF-ovog najdužeg korporativnog partnerstva, Pampers je pomogao UNICEF-u da eliminiše neonatalni tetanus u 17 zemalja.

Foto: PR
Foto: PR

Naime, juče u Beogradu proslavljeno je desetogodišnje partnerstvo između Pampersa i Unicefa uz najavu da je ono pomoglo eliminaciju materinskog i neonatalnog tetanusa u 17 zemalja, kao i uz poziv roditeljima i njihovoj deci da se pridruže specijalnoj rođendanskoj želji: da pomognu da se eliminiše neonatalni tetanus u svim zemljama sveta, svuda gde god da još postoji kao pretnja.

Foto: PR
Foto: PR

Neonatalni tetanus pogađa porodice u najsiromašnijim zemljama sveta i javlja se u slučajevima kada su novorođenčad zaražena kao direktni rezultat nehigijenske porođajne prakse, kao što je sečenje pupčane vrpce nehigijenskim instrumentima. Jednom kada je neonatalni tetanus ustanovljen, nema pravog leka, i on još uvek oduzima živote 49.000 novorođenčadi svake godine[2], što je ekvivalent gubitka života jedne bebe na svakih 11 minuta.

Foto: PR
Foto: PR

Za deset godina, partnerstvo Pampersa i Unicefa imalo je samo jendu želju: da eliminiše materinski i neonatalni tetanus svuda u svetu. Uz pomoć roditelja, od kada je započela kampanja Pampersa i UnicefaJedno pakovanje jedna vakcina“ oko 500.000 novorođenčadi je spašeno3 i stotine miliona majki i njihovih beba zaštićeno je od ove teške i smrtonosne bolesti.

Foto: PR
Foto: PR

Jelena Zajeganovic Jakovljevic, Rukovoditeljka programa za rani razvoj, UNICEF Beograd, izjavila je:

„U ime UNICEF-a, želim da se zahvalim Pampersu za decenijsku saradnju. Partnerstvo između  Pampersa i UNICEF-a je doprinelo da se o podigne svest o značaju vakcina protiv tetanusa, I, što je najvažnije, spasilo je i zaštitlo živote miliona majki I beba u svetu. Potrebno je, međutim da I dalje nastavimo da radimo, jer  još uvek ima 85 miliona žena i beba  koje su izložene riziku I životnoj opasnosti.  Tužna istina jeste da se toliki životi gube, a da protiv  neonatalnog tetanusa zapravo postoji veoma jednostavna prevencija –  vakcina.  Verujemo da ćete nastaviti da podržavatekampanju Pampers UNICEF 1 pakovanje = 1 vakcina koja spasava.”

Foto: PR
Foto: PR

Na proslavi desetog rođendana kampanje, Ana Sofrenovic, Biljana Tipsarevic i druge poznate ličnosti koje podržavaju Pampers UNICEF kampanju simbolično su ugasili svećice na torti i poželeli da se eliminiše materinski i neonatalni tetanus, i pozvali sve roditelje i njihovu decu da se pridruže istoj želji.

Ove godine Madagaskar i Mauritanija priključile su se listi zemalja kojima Pampers omogućava sredstva kako bi se eliminisao materinski i neonatalni tetanus. Svakako, u  još 214  zemlji ova bolest predstavlja pretnju. Kroz nastavak jednostavne “1 pakovanje= 1 vakcina koja spasava” kampanje, Pampers® podržava vakcinisanje u 20[3] od tih zemalja i UNICEF radi sa brojnim partnerima koji su se priključili naporu da se ova bolest eliminiše.

Ovaj napor podrazumeva i rad sa vladama, kao i organizaciju dopremanja vakcina.

Kako možete pomoći?

„1 pakovanje= 1 vakcina koja spasava”

Za svako pakovanje Pampers pelena  Pampers New Baby-Dry i Pampers Active Baby-Dry, tokom 31.oktobra -31.decembra Procter & Gamble podržava UNICEF u borbi protiv neonatalnog tetanusa sa 4.4p/€0.056. UNICEF ne favorizuje nijedan brend ili proizvod. Pampers nastavlja da podržava vakcinaciju u 20 zemalja, pomažući da se zaštite životi novorođenčadi koja su u opsanosti.

Pridružite nam se u našoj rođendanskoj želji kako bismo sa Pampers®-om i UNICEF pomogli da se zaštite bebe širom sveta od nenonatalnog tetanusa – www.Pampers.com

Više informacija na  www.pampers.com ili www.unicef.org.

Foto: PR
Foto: PR
Foto: PR
Foto: PR
Foto: PR
Foto: PR
Foto: PR
Foto: PR
Foto: PR
Foto: PR

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here