Početna Preporučujemo “Družiciranje OnLine”: Takmičenje u pevanju dečijih pesama

“Družiciranje OnLine”: Takmičenje u pevanju dečijih pesama

Takmičenje “Družiciranje OnLine” održaće se 5. decembra, a svi zainteresovani roditelji mogu da prijave svoje mališane  (preko sajta takmičenja) za učešće do 25. oktobra.

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Ovo takmičenje kreirano je radi popularizacije dečijih pesama i pesama za decu, što je izuzetno važno u današnje vreme kada mališani sve više vremena provode kraj kompjutera i na internetu, gde prate sadržaje koji uglavnom nisu primereni njihovom uzrastu. Organizator takmičenja je Udruženje „Družiciranje“, u saradnji sa prof. Anom Kovačić (koja je i inicijator takmičenja) i kompozitorom Jovanom Jocom Adamovim.

Pravo učešća na takmičenju imaju sva deca uzrasta od 6 do 14 godina koja pošalju snimak na kome pevaju neku dečiju pesmu ili pesmu za decu. Na sajtu takmičenja nalaze se i predlozi dečijih pesama koje se mogu pevati, a u grupu potencijalnih pesama za prijavljivanje ulaze i numere iz Diznijevih i drugih crtaća. Snimak ne mora biti snimljen profesionalnom kamerom, on može biti napravljen i mobilnim telefonom – važno je samo da bude što razgovetniji i da se jasno vidi izvođač.

Po završetku prijavljivanja, nakon 25. oktobra sledi glasanje, takođe, na sajtu organizacije, a deset takmičara čiji snimci dobiju najveći broj glasova ulazi u finale koje će se održati 5 decembra, u Novom Sadu, u Sinagogi, gde će finalisti pevati uz pratnju dečijeg hora “Bajićevi slavuji”. Takmičare će ocenjivati tročlani žiri, a na osnovu glasova žirija biće dodeljene prva, druga i treća nagrada, dok će biti dodeljena i nagrada publike.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here