Početna Porodica Vaspitanje Zašto treba dopustiti detetu da samo bira odeću

Zašto treba dopustiti detetu da samo bira odeću

Svi gotovo uvek započnu sa kupovinom prvih krpica za bebu kada još nisu sigurni u pol deteta. Sigurno ste i vi tako posegnuli mnogo puta za stvarčicama koje se vama sviđaju.

deca odeća

Sa šest meseci dete već polako zahteva nešto drugačiju odeću od mekane trenerke koja će se poderati pri prvoj puzajućoj jurnjavi.

Veoma često majke usklađuju garderobu deteta sa svojom odevnom kombinacijom. Iako se tešite da to lepo izgleda, setite se kako je vas mama oblačila u detinjstvu. I to je tada bio pojam za lepo. I tako će vreme prolaziti i doći će dan kada vaše usklađivanje više neće biti moguće.

Dete će se kad-tad pobuniti nametnutom stilu, a to se gotovo uvek događa već i pre polaska u školu.

Jedan dan dete će samo reći da želi da obuče neki određen komad odeće. Koliko god se teško suočiti sa činjenicom da dete odrasta i da vaše odevne kombinacije više ne nailaze na odobravanje, smirite se. Dok god je detetu toplo i udobno, pokušajte ignorisati činjenicu da više vi ne birate odeću. Možda je došlo vreme da svog mališana pitate koju haljinu bi trebalo da obučete.

Jedini moto kojeg bi trebalo da se pridržavate jeste da detetu odeća nije premalena ili prevelika i da je čista. Neusklađenost materijala boja i stilova neka vas ne zamara. Roditeljstvo je prepuno mnogo važnijih stvari o kojima morate da brinete. Boja košulje i usklađenost sa pantalonama nije jedna od njih.

Izvor: index.hr, M.G.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here