Početna Porodica Vaspitanje Deca su veštija s mobilnim telefonima nego u čitanju i vezivanju cipela

Deca su veštija s mobilnim telefonima nego u čitanju i vezivanju cipela

Deca u periodu od osam do 10 godina provode najviše vremena na mobilnim telefonima i tabletima, oko 9,8 sati na dan.

deca tableti

Deca od dve godine uče kako da koriste pametne telefone pre nego što nauče osnovne životne veštine, potvrdila je studija britanske optike Lenstore sprovedena na 2000 roditelja koji imaju decu od dve do 16. godine starosti. Svaki treći trogodišnjak ima tablet i mobilni telefon što negativno utiče na njihov vid, piše Daily Mail.

Polovina dece u dobi od dve do 10 godina veštija su u korišćenju mobilnih i tableta nego u plivanju, vezivanju cipela i učenju koliko je sati. Skoro 50 odsto dece i samo priznaje da imaju više samopouzdanja na mobilnom telefonu nego u čitanju. Trećina roditelja zbog toga je zabrinuta i boje se da tehnologija utiče na detetov san i uzrokuje probleme u ponašanju, potvrdilo je istraživanje.

“Živimo u dobu u kojem su telefoni i tableti sastavni deo našeg života i treba ih integrisati u proces učenja, ali ne treba da preterujemo. Treba biti oprezan i paziti na to koliko vremena deca provode pred ekranima jer to može uništiti njihov vid”, istakli istraživači.

Deca u periodu od osam i 10 godina provode najviše vremena na tabletima i telefonima, oko 9,8 sati na dan. Na drugom mjestu su mladi u dobi od 14 do 16 godina koji potroše oko 9,48 sati.

Izvor: Daily Mail, M. G.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here