Početna Porodica Stvari koje ćerke najčešće kradu iz maminog ormara

Stvari koje ćerke najčešće kradu iz maminog ormara

Devojčice predškolskog uzrasta često vole da glume „velike“ devojke, pa je tako korišćenje mamine šminke, nakita, odeće i štikli nešto što se dogodi svakoj majci devojčice u nekom periodu njenog odrastanja.

ćerka mamine cipele

Donosimo vam spisak stvarčica koje će vaša princeza rado pozajmiti od vas.

Nakit

Ako imate žensko dete pre ili kasnije ćete se naći u situaciji kada ćete pomisliti da vas je neko opljačkao. Vaša kutija sa nakitom biće opustošena, a malenoj”pljačkašici” neće biti bitno da li se radi o skupocenom nakitu ili običnoj bižuteriji, dok god je nakit velik i kičast.

Šminka

Većina majki nije oduševljena činjenicom da se trogodišnje dete šminka, pa će vaša kozmetika nestajati bez pitanja. Ruževi su obično najzanimljiviji predmet u maminoj torbici, a još ako je crveni, sreći neće biti kraja. Rumenila i senke verovatno će biti usitnjena kada stignete do njih, a ruž će biti korišćen u svrhe stvaranja malog umetničkog dela.

Cipele

Visoke potpetice se posebno sviđaju devojčica, bez obzira na to što u njima ne mogu stabilno da stoje.

Odeća

Svakoj majci je simpatično da vidi kćer u svojoj haljini ili košulji sve dok se ne radi o omiljenom odevnom predmetu po kojem dete gazi, prlja ga i vuče po podu. Ne ljutite se na malenu, već joj ponudite neki drugi komad odeće koji ionako više ne nosite.

Vikleri za kosu

Devojčice su oduševljene stavljanjem viklera u kosu, pa je sigurnije da im pomognete u tome i izbegnete zapetljavanje kose koje će se završiti prisilnim šišanjem.

Torba

Torbice su takođe jedan od predmeta namenjen „velikima“, pa će samim tim biti vrlo zanimljive devojčicama. Preduhitrite kćer u uništavanju vaše nove torbe i poklonite joj torbu koja već godinama skuplja prašinu u ormaru. Sigurno imate barem jednu takvu, zar ne?

Lak za nokte

Lak za nokte je predmet koji će verovatno napraviti najviše štete u vašem domu. Iako je devojčicama vrlo zanimljiv, zaštitite se od nervnog sloma i lakove za nokte odložite negde gde malena neće moći da dođe do njih. Kada dođe vreme za to, vi joj nalakirajte nokte.

Izvor: index.hr
M.G.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here