Početna Porodica Saveti Surfovanje internetom: Zaštitite decu od opasnosti!

Surfovanje internetom: Zaštitite decu od opasnosti!

Da li znate sa čim se susreću vaša deca dok surfuju internetom? Zbog velikog broja opasnih zamki koje vrebaju “iza svakog žođka”, morate da budete izuzetno oprezni.

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

U celom svetu ima mnoštvo primera zloputreba i nevolja u kojima su deca bila najveće žrtve, a internet njihov glavni izvor. Činjenica je da deca, zahvaljujući tome što je računarska tehnologija zajedno sa internetom sve dostupnija i prisutna u svakom momentu našeg života, a naši mališani još od malih nogu uče kako da surfuju netom. Prednosti interneta je mnogo, ali na njemu vrebaju brojne opasnosti sa kojima morate da upoznate vaše mališane, te da ih zaštitite u najvećoj mogućoj meri.

Pre svega morate da vodite računa o tome šta šerujete i delite sa svojim prijateljima (i neprijateljima) na društvenim mrežama, a posebno da obratite pažnju na to šta vaši mališani postavljaju na svoje profile na društvenim mrežama. Brojne informacije, fotografije, oglasi i usluge, mogu štetno da deluju na mališane, pa čak da ih uvuku, često i zajedno sa svim članovima porodice, u velike nevolje. Zato roditelji, kao prvi stepen odbrane, moraju da vode računa o tome šta njihova deca rade dok koriste računar, kao i da im obavezno ograniče vreme koje mogu da provedu surfujući netom i na taj način umanje rizik od opasnosti. U nastavku pročitajte koji su najveći problemi koji mogu da zadese vašeg mališana na internetu…

Kako da zaštitite vaše dete od opasnosti na internetu pročitajte OVDE.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here