Početna Porodica Saveti Kada je napolju tmurno i kišovito: Evo kako da zabavite decu u...

Kada je napolju tmurno i kišovito: Evo kako da zabavite decu u stanu

Ne možete da izvedete decu u park. Ne očajavajte. Organizujte im neku od ovih igrica. Biće oduševljeni
Ima toliko načina da decu zabavite u stanu ili kući. Pustite mašti na volju i organizujte zabavno popodne.

Foto: Gulliver/Thinkstock
Foto: Gulliver/Thinkstock

Ako želite da razmrdate i razveselite mališane, a hladno i kišovito vreme vas sprečavaju da ih izvedete u park, možete da ih zabavite u dnevnoj sobi na nekoliko načina. Vikend je vreme za uživanje, ali i jedini period kada potpuno možete da se posvetite klincima. Ako želite da ih razmrdate i razveselite, a hladno i kišovito vreme vas sprečavaju da ih izvedete u park, možete da ih zabavite u dnevnoj sobi na nekoliko načina:

Porodični bingo
Poređajte na stolu ispred mališana fotografije članova bliže i šire familije i dajte im žetone (ili iseckajte papiriće). Kada kažete ujak ili tetka, neka žeton stave na osobu čije ste ime izgovorili. Ovako ćete im pomoći da upamte ko je ko u porodici.

Kuglanje
Kako ništa ne bi bilo polomljeno, nađite malu gumenu loptu i sakupite prazne plastične flaše, pa ih poređajte kao čunjeve. Zapisujte ko je više čunjeva srušio i proglasite pobednika.

Pročitajte još…Šta kada vam dolazi na igranje dete koje ne poznajete

Piknik u zatvorenom
Rasprostite ćebe na sred sobe, pa ručak servirajte na podu, u plastičnim tanjirima kao da ste u prirodi. Videćete kako poslužena hrana nestaje brže nego obično.

Disko veče
Deca obožavaju da plešu, pa im organizujte muzičko popodne. Prigušite svetlo ili stone lampe prekrijte šarenim maramama. Pustite im muziku i uživajte u osmesima i pokretima koje prave u želji da vas zadive.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here