Početna Porodica Kutak za mame Tri problema s menstruacijom koje morate prijaviti svom ginekologu

Tri problema s menstruacijom koje morate prijaviti svom ginekologu

Tegobe koje prate menstruaciju su uglavnom već uobičajena stvar s kojom se iz meseca u mesec borimo i zbog kog tih nekoliko dana spadaju u najomraženije.

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Međutim, pored uobičajenih tegoba mogu se javiti i problemi koji ukazuju na ozbilniji problem i koje nikako ne treba da ignorišete. Tada svakako treba da se obratite ginekologu.

Organizam svake žene je drugačiji pa je tako i menstruacija drugačija. Jačina krvarenja je ono na šta morate obratiti najviše pažnje. Ako tokom krvarenja morate često menjati uložak tj. on se u potpunosti natopi u roku od sat vremena ili pak trošite najmanje 10 tampona dnevno, onda imate obilna krvarenja čiji uzrok treba ispitati. 2. Dugotrajna ili prekratka menstruacija

Trajanje krvarenja varira od žene do žene. Ginekolozi savetuju da im se obratite ako krvarite duže od 7 dana ili pak kraće od 2 dana. U tom slučaju imate menstruaciju neobično dugog ili kratkog trajanja i potrebno je ustanoviti zbog čega se to događa. 3. Ugrušci

Tokom menstruacije dolazi do ljuštenja sluzokože materice i zbog toga se može dogoditi da primetite male ugruške, pogotovo u periodu kada najviše krvarite. Međutim, ako su ti ugrušci veliki i ako se pojavljuju svakog dana menstrualnog ciklusa, onda se obavezno javite ginekologu.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here