Početna Porodica Kutak za mame Neobični načini da iskoristite puter u domaćinstvu

Neobični načini da iskoristite puter u domaćinstvu

Tačno je da je ova namirnica bogata zasićenim mastima i da stalnim konzumiranjem može da dovede do gojaznosti. Ipak, morate da mislite o svom zdravlju na prvom mestu. Ali, pored ishrane, puter se može koristiti i na druge načine. Na primer, ako je vaš prsten zaglavljen na prstu, trljajte sa malo maslaca i skinuće te ga glatko.

Foto: Gulliver/Thinkstock
Foto: Gulliver/Thinkstock

 

Ukoliko su vam tokom zime usne ispucale, utrljajte malo putera pre odlaska na spavanje i već ujutru usne će biti sjajne i mekane.

Ukoliko ne znate kako da uklonite mrlje od jakne, tašne, kaiševa, itd. puter vam može pomoći da rešite problem. Takođe pomaže da usijate metalne predmete u vašoj kući. Da, to su neki čudni trikovi za koje možete koristiti puter u domaćinstvu, ali postoji još nekoliko za koje možda niste znali.

1. Uklonite lepak
Dok radite sa lepkom, može se desiti da ulepite ruke. Voda i sapun često ne mogu da uklone ostatke od lepka. Pratite ovaj trik. Stavite puter na obe ruke i operite sapunom i vodom. Lepak će se lako ukloniti.

2. Neprijatan miris
Često ruke mirišu neprijatno nakon čišćenja ribe. Nanesite puter na područja koja mirišu neprijatno. Ovo možete koristiti i na posuđu. Operite toplom vodom i sapunom. Ni ruke, ni posuđe neće više imati taj miris.

3. Uklonite smolu
Ako vidite smolu na vašem automobilu, utrljajte puter na ugroženo područje mekom krpom. Zatim, operite sapunom i vodom. Vaš auto će uskoro biti čist.

4. Podmažite noževe
Spremate se da nožem isečete svoju rođendansku tortu. Ali nož vam ne daje dobr parčiće torte. Dakle, od sada, kad god sečete tortu ili lepljive stvari kao što je pecivo, karamele itd, namažite nož sa malo putera da biste dobili glatke rezove.

5. Umršen nakit
Često ste nervozni dok raspetljavate svoj zlatni lanac. Zašto kada je puter u blizini? Nanesite ga na čvor i koristite iglu da ga razmrsite. Operite u blagom sapunicom.

6. Ovo je stvarno čudno
Ukoliko ste poveli svoju mačku na putovanje, namažite joj šape puterom. Ona će biti zauzeta dok ližu svoje šape, a vi ćete dobiti vreme da se upoznate sa nepoznatim okruženjem. To pomaže vašem ljubimcu i vam da uživate u odmoru.

Pročitajte i… Novi omiljeni obrok vaših mališana: Domaći puter od orašastih plodova

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here