Početna Porodica Kutak za mame Kutak za mame: Kako da se ne ugojite, ako radite od kuće?

Kutak za mame: Kako da se ne ugojite, ako radite od kuće?

Ako radite kod kuće, onda ste stalno izloženi iskušenju da otvorite frižider i jedete nešto. Naši saveti će vam pomoći da održite dobru formu.

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Danas mnogi ljudi rade kod kuće i završavaju posao iz svojih kućnih kancelarija. Ovo je u velikoj meri praktično i ekonomično jer proces rada može biti u potpunosti prilagođen vašem rasporedu. I ne morate da vozite kroz grad tokom jutarnjeg špica!

Ali, rad od kuće ima svoje nedostatke: teško održavate performanse tokom dana, nedostatak komunikacije i uvek želite nešto da žvaćete. Evo nekoliko načina koji vam mogu pomoći da se izborite i održavate dobru fizičku kondiciju.

Pridržavajte se pravilne ishrane
Rad od kuće daje vam određenu slobodu, da odlučite kad ćete se probuditi, raditi, večerati. Ali, u svemu što se odnosi na obrok, preporučujemo da se držite strogog rasporeda. Ne zaboravite na doručak: to će vam dati energiju i doprineti dobrom raspoloženju. Pokušajte da jedete češće, ali manje. Najbolja opcija je ako jedete 5-6 puta dnevno.

Nemojte jesti na radnom mestu
Neka bude pravilo da uvek jedete hranu samo za stolom. Uostalom, kada jedete bez napuštanja računara, nesvesno jedete mnogo više nego što je potrebno da se zasitite. Pretvorite svoj obrok u prijatni ritual: Postavite sto lepo, uredno servirajte hranu na tanjiru. Priuštite sebi 10 minuta, bez razmišljanja o operativnim pitanjima i samo uživajte u ukusima jela.

Kupujte zdravu hranu
Ako je vaš frižider opremljen sladoledom, slatkišima igaziranim sokovima, sigurno ćete s vremena na vreme pojesti nešto nezdravo. Ali, ako se u vašoj kuhinji nalazi puno povrća, voća, mlečnih proizvoda i drugih korisnih namirnica ne možete jesti ništa što je bogato kalorijama ili mastima.

Ne zaboravite sport
Ljudima koji rade kod kuće mnogo je lakše da se bave sportom nego tipičnim kancelarijskim radnicima. Nije neophodno da se zalaže za dostignuća u sportu: dovoljno je da uradite vežbe koje pokreću vaše mišiće. Ako ne želite da trenirate, nabavite psa. To ne samo da će biti vaš verni prijatelj, već ćete sa njim provesti jedan sat dnevno u šetnji na svežem vazduhu. Pazite na svoje zdravlje – i rad kod kuće će vam doneti samo pozitivne emocije.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here