Početna Porodica Kutak za mame Kad beba zaspe: Kvalitetno iskoristite svaki minut

Kad beba zaspe: Kvalitetno iskoristite svaki minut

Pokušajte kada beba spava da se i vi malo odmorite. Kada se probudi, vaša jurnjava se nastavlja, a za kvalitetnu brigu o detetu poželjno je da budete odmorni i smireni.

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Naravno, ne očekujte da ćete se naspavati u tim kratkim pauzama kada dete sklopi oči, ali donosimo vam savete kako se i budni možete odmoriti i vratiti energiju. Pospremanje kuće, čišćenje ili odlazak u kupovinu odradite usput sa detetom ili neke od tih zadataka prosledite partneru.

Dok beba spava, lezite u udoban naslonjač i prelistajte porodične albume. Nostalgija će vas vratiti u prošla vremena i više ćete ceniti partnera kada se prisetite koliko toga ste zajedno prošli. Ujedno ćete i odmoriti umorne noge. Ako neke fotografije već mesecima čekaju da ih složite u albume, sada je pravo vreme za to.

Tuširanje i obavljanje nužde majkama zna da bude pravi luksuz. Stoga, kada beba utone u san, idealno je vreme da sebi priuštite tuširanje. Zapalite mirisnu sveću, nakon tuširanja namažite se mirisnim losionom za telo koji mesecima niste stigli da isprobate. Ovaj „luksuz“ možete zameniti negovanjem lica pilingom i nekom hranljivom maskom, depilacijom ili „feniranjem“ kose.

Napravite spisak. Odlazak kod doktora, potrepštine koje morate da kupite, dogovori s prijateljima, poslovne obveze ili porodični planovi- sve stavite na papir koji će se nalaziti na vidljivom mestu kako ništa sa spiska ne biste zaboravili. Malena ploča i kreda izvrsne su za ovakve popise. Kako koju obvezu ispunite, jednostavno je uklonite s ploče.

Obavite online kupovinu dok beba spava. Ako nemate automobil, a prodavnica vam je daleko proučite markete koji nude kupovinu preko interneta i besplatnu dostavu. Ovo je odlično rešenje za krupnije stvari poput pelena ili toaletnog papira koje je teško doneti kući ako idete s malom bebom.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here