Početna Porodica Kutak za mame 10 pitanja koja redovno treba postavljati deci

10 pitanja koja redovno treba postavljati deci

8. Šta hoćeš da radiš za vikend?
Istraživanja pokazuju da očekivanje pozitivnog iskustva donosi više sreće nego samo iskustvo. Kada vaše dete ima dovoljno godina da shvati da sutra nije isto što i danas, počnite da mu ulivate naviku pozitivnog očekivanja malih zadovoljstava. Dete koje je uzbuđeno cele nedelje zbog toga što će dobiti sladoled za vikend je srećno dete.

9. Šta možemo da uradimo da nekog usrećimo?
Detetu ćete podariti divan poklon ako ga povedete sa sobom da poseti bolesnog rođaka ili da zajedno volontirate. Vaše dete će biti još ponosnije ako ste mu poverili da smili nešto lepo što biste mogli da učinite za drugog (da napraivte kolače, nacrtate čestitku). Uključite dete u humanitarne aktivnosti, jer je humanost oblik altruizma povezanog sa srećom (a i sa time da je dete dobra osoba). Usadite duh humanosti u svakodnevni život vašeg deteta. Davanje stvari drugima usrećuje ljude više nego kada kupuju za sebe, a ujedno obogaćuje međuljudske odnose.

10. Šta želiš da danas radimo napolju?
Izlazak napolje i uključivanje u fizičke aktivnosti zajedno sa detetom je fantastičan način da detetu usadite naviku izbegavanja da samo sedi. Vežbanje oslobađa endorfine i efektno je u lečenju depresije. A najbolji način da dete naučite da vežba je da to radite i sami. Istovremeno, sunčeva svetlost može da pomogne popravljanju raspoloženja.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here