Početna Porodica Da li roditeljstvo čini seksualni život boljim?

Da li roditeljstvo čini seksualni život boljim?

Žene koje uživaju u seksu pre trudnoće postaju zabrinute kada zatrudne. Hoće li intimnost više ikada biti kao pre? Može li seks biti bolji? I koliko će telu uopšte biti potrebno vremena da se „oporavi“ od trudnoće?

Young lovers in bed kissing.

Mnoge žene zabrinute su hoće li biti privlačne partneru za vreme i nakon trudnoće. Udobnost u trudnoći vrlo je bitna, pa tako i za vreme seksa.

Dolazak deteta često znači prekid seksualnih odnosa, ne samo na period dok se telo žene oporavi, već i duže zbog dojenja, noćnih buđenja deteta i spavanja u istoj sobi. Žene nakon porođaja imaju potrebu da budu intimne s partnerom, ali u smislu zagrljaja i poljubaca.

Obaveza koju sa sobom nosi roditeljstvo čini odnos između žene i muškarca još privrženijim, pa ta „odrasla“ intimnost čini odnos zanimljivijim. Dok su u mladim danima ključ dobrog seksualnog života učestali odnosi, s vremenom se kriterijumi menjaju. Novosti u krevetu i iznenađenja više nisu prioritet, već ih zamenjuju duga maženja i psihička intimnost.

Sigurnost koju parovi imaju kada postanu porodica sa detetom nikada ne bi menjali za uzbudljiv seksualni život iz mladosti.

Izvor: index.hr
M.G.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here