Početna Porodica 10 aktivnosti koje će zabaviti celu porodicu

10 aktivnosti koje će zabaviti celu porodicu

Kiša i hladnoća nisu najidealnija kombinacija za boravak napolju, a svaki roditelj zna koliko truda i mašte je potrebno da bi klinci uživali u toplini vlastitog doma, a da pritom ne naprave potpuni haos. Donosimo vam ideje kako boravak u kući učiniti zanimljivim.

deca prave ručak

Pronalaženje stvari

Odredite jednu stvar, na primer crvenu lopticu koju jedan od članova porodice sakrije. Ko je prvi pronađe sledeći ima pravo na sakrivanje loptice.

Priprema palačinki

Najbolje je odlučiti se za palačinke ili neki jednako jednostavan recept. Ubacite sastojke u veliku posudu i dozvolite klincima da mešaju smesu dok ne bude potpuno spremna, bez grudvica i jednake gustoće. Vi ispecite palačinke i zajedno uživajte u plodovima dečjeg rada.

Plesni nastup

Pustite omiljenu detetovu muziku i plešite kao da ne postoji sutra.

Neka dete izmisli svoju priču

Nekoliko praznih listova i mašta i vrlo brzo će nastati detetova prva knjiga. Kada je priča ispisana neka dete i ilustreuj knjigu.

Zajedničko stvaranje umetničkih dela

Podstaknite decu da se likovno izraze. Osim klasičnih flomastera, tempera ili vodenih boja poslužite se i lepkom, sirovom testeninom ili dugmićima za efektniji utisak.

Napravite predstavu od detetove omiljene slikovnice

Malo mašte i truda i svi ćete se dobro nasmejati. Improvizujte maske od starih stvari iz ormara koje ne nosite i neka predstava započne.

Pravljenje puzli

Zanimljivije od slaganja puzli svakako je stvaranje istih. Neka dete nacrta nešto po svojoj želji i potom mu pomognite da iseče u oblik puzle. Ako je dete premaleno, možete izrezati crtež na tanje trake, pa će i slaganje biti jednostavnije.

Napravite lepu porodičnu fotografiju

Pronađite sliku staru nekoliko godina na kojoj se svi nalazite i napravite identičnu. Pokušajte da se isto obučete, pa će biti vrlo zanimljivo upoređivati šta se sve promenilo u nekoliko godina.

Dozvolite detetu da fotografiše

Iako će slike biti mutne i neprepoznatljive, dete će verovatno biti poprilično ponosno na sebe, a vi ćete se nasmejati.

Izvor: index.hr
M.G.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here