Početna Nežni kutak Šta spakovati u torbu za porodilište?

Šta spakovati u torbu za porodilište?

Svako porodilište ima posebne procedure i standarde u radu, pa se i spisak neophodnih stvari razlikuje od ustanove do ustanove. Uz propisanu neophodnu dokumentaciju (važeću zdravstvenu knjižicu, ličnu kartu, nalaz krvne grupe i Rh faktora , laboratorijske analize… ), najčešće se nose samo sredstva za ličnu higijenu. Evo nekoliko stvarčica koje će vam sigurno zatrebati:

Cape Town, South Africa

PRE POROĐAJA
Balzam za usne
Vežbe disanja ili upotreba maske za kiseonik mogu isušiti usne. Jedan sloj balzama za usne rešiće problem.

Terapija
Ukoliko patite od nekog hroničnog oboljenja, obavezno sa sobom spakujte neophodnu dozu lekova koje vam je propisao lekar.

Savet plus: Pre porođaja skinite sočiva, lak, gel ili nadogradnju s noktiju, pirsing s tela…

NAKON POROĐAJA:

Savitljive slamčice
Čaše za jednokratnu upotrebu i savitljive slamčice omogućiće vam lakše uzimanje tečnosti nakon porođaja, u kojem god da ste položaju.

Sredstva za ličnu higijenu
Spakujte i četkicu i pastu za zube, sapun s neutralnim pH faktorom, peškire za jednokratnu upotrebu, papirne ubruse i bebi vlažne maramice bez mirisa. Ubacite i podmetače za krevet za jednokratnu upotrebu i higijenske medicinske uloške, ukoliko ne postoje u porodilištu.

Suvi keks i manja flaširana voda – najbolji izbor biće integralni keks bez dodataka čokolade ili suvog voća, jer njegova aroma nije prejaka.

Tekst: Slađana Crvenkov, viša medicinska sestra i autorka edicije knjiga ”Treba znati”
Foto: Guliver/Thinkstock

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here