Početna Nežni kutak Mleko za jak imunitet

Mleko za jak imunitet

Adorable baby boy playing on a blue floor mat and drinking milk from a bottle in a white sunny nursery with rocking chair and bassinet. Bedroom interior with infant crib. Formula drink for infant.

Mleko je veoma korisna i kompletna namirnica jer sadrži korisne proteine, vitamine A i D, kao i minerale kalcijum i fosfor, koji su u najpovoljnijem odnosu, čime se omogućava maksimalna apsorbcija u organizmu. Preporučuje se svakodnevno konzumiranje u ishrani, a najbolje za doručak i večeru ili kao hranljiva, osvežavajuća užina.
Deci je dovoljno tri šolje od 2,5 dl mleka dnevno, dok bi odrasli trebalo da piju dve šolje obranog mleka, što predstavlja dozu koja u značajnoj meri obezbeđuje dnevnu potrebu organizma za proteinima i mineralom kalcijumom. Deci se posebno preporučuje da mleko i mlečni proizvodi budu obogaćeni vitaminima A i D.
Nutricionisti sve češće naglašavaju važnost većeg unosa mleka u svakodnevnoj ishrani, a dnevna doza mleka koja se konzumira, isključivo zavisi od životne dobi i načina života. Osobe koje redovno piju mleko imaju zdravu koštanu srž i jači imunitet, a razlog tome je taj što je mleko bogat je izvor proteina za izgradnju tkiva i ugljenih hidrata neophodnih za stvaranje energije kao i važnih vitamina.

Tekst: PR
Foto: Guliver/Thinkstock

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here