Početna Mališan Rastemo i učimo Top 5 znakova da vaše dete ima super nastavnika

Top 5 znakova da vaše dete ima super nastavnika

Roditelji znaju da kritikuju nastavnike za sve i svašta. Nekada je to opravdano, ali nekada ne. Budite među onima koji znaju da prepoznaju kvalitete nastavnika i roditelj koji poštuje ljude koji su zaduženi za prenošenje znanja njegovom detetu.

Foto: Gulliver/Thinkstock
Foto: Gulliver/Thinkstock

 

Evo nekih stvari koje će vam pomoći da budete sigurni da vaše dete ima dobrog nastavnika:

Dete je srećno
Ako vaše dete ide u školu sa osmehom na licu, čak i nakon loše ocene ili pred neki kontrolni možete biti sigurni da je nastavnik odličan. Samo dobar nastavnik može deci da prenese želju za učenjem i kada ne ide sve baš lako.

Nastavnik ima visoka očekivanja od svakog učenika
Dobrom nastavniku je stalo da svako dete u njegovom razredu postigne što bolji rezultat i neće odustati od deteta koje se pokaže kao loš đak. Pružiće mu podstrek i motivaciju.

Pročitajte i… Kako pomoći detetu da savlada sve školske obaveze

Zna da reši konflikte među decom
Nastavnik koji zna kako da se ravnopravno ophodi prema deci kada učestvuju u prepirci, svađi ili tuči, bilo da se radi o dečacima ili devojčicama, zaslužuje svako poštovanje. Ovakvog nastavnika svako dete poštuje i oseća se sigurno u njegovom razredu jer zna da neće biti nepravedno kažnjeno. Deca ipak cene pravičan stav.

Odvaja vreme za pohvale
Učitelj ili nastavnik koji zna da pohvali dete a ne samo da navede problem je osoba koja motiviše i podstiče dete da se trudi kako bi postiglo najbolji rezultat. Ovo uverava roditelje da je nastavnik prisutan i zna šta se dešava sa svakim detetom i među decom u razredu.

Pomaže svakom detetu ponaosob
Nastavnici provode dosta vremena sa decom i mogu da primete kada je nekom detetu potrebna dodatna pomoć. Najbolji nastavnici će detetu i roditeljima dati konkretan predlog kako da savladaju poteškoće. Od slanja domaćeg zadatka kako dete ne bi zaostalo dok je bolesno do jasnog saveta koji zadaci i oblasti su problematični. Ostalo je, ipak, na vama.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here