Početna Ishrana Šta bebac ne treba da jede u prvoj godini života

Šta bebac ne treba da jede u prvoj godini života

Prva godina detetovog života je posebno važna jer tada vrede određena pravila, kojih se treba pridržavati kako bi sve bilo u najboljem redu. Ishrana je još jedno područje koje ne treba ignorisati.

beba i ishrana

Postoje namirnice koje dete ne bi trebalo da jede jer se njegov probavni sistem još uvek razvija.

Na početku bi svaki roditelj morao da izbegava namirnice poput orašastih plodova, soli, morskih plodova, meko kuvanih jaja, kravljeg mleka i svežeg sira.

So je opasna jer kod bebe može uzrokovati opterećenje na bubrezima. Orašasti plodovi iako zdravi za kasniju životnu dob, u to vreme su posebno opasni jer mogu dovesti do alergijskih reakcija.

Meko kuvano jaje treba posebno izbegavati jer jaja mogu sadržavati opasnu bakteriju salmonelu, koja za dete u ranijoj fazi života može biti pogubna. Šećer nije dobar jer se detetu može formirati karijes, pa se tako rizikuje loše zdravlje u usnoj šupljini.

Med je odlična i lekovita namirnica koju bi mnogi trebalo da konzumiraju jer štiti od mnogih bolesti. Kod dece je on opasan i namirnica je koju roditelji ne smeju nikako koristiti u prvoj godini detetovog života.

Sastavite popis namirnica koje ispred sebe imaju veliko “NE” i pazite na svoje dete jer njegova sigurnost mora uvek biti na prvom mestu.

Izvor: mojedijete.com, M.G.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here