Početna Ishrana Ishrana dece Uvođenje kašica: Izaberite pravi način

Uvođenje kašica: Izaberite pravi način

beba kasica

Izaberite način koji odgovara bebinom karakteru i vašim stavovima, pa će prelazak na čvrstu hranu biti mnogo lakši. Osim toga, dete će razviti zdrav odnos prema namirnicama.

Za prelazak na čvrstu hranu postoje tri osnovne metode: ishrana na kašičicu započinje davanjem pasiranih namirnica, nakon čega se postepeno prelazi na kašice koje sadrže krupnije komadiće i sitno iseckanu hranu.
Drugi metod jeste da ponudite bebi čvrstu hranu i prepustite joj da sama izabere šta će jesti i na koji način će savladati neku namirnicu.
Treći je, zapravo, kompromisno rešenje i zasniva se na kombinovanju prvih dveju tehnika, zbog čega se i naziva – kombinovana ishrana.

U slučaju da se vaš stav i situacija ne podudaraju s bebinim karakterom i potrebama, moraćete praviti kompromis. Uostalom, prelazak na čvrstu hranu jeste dug i promenljiv proces, u toku kog ćete sigurno otkriti ono što odgovara i vama i vašoj bebi.
Najvažnije od svega jeste da budete strpljivi te da se prilagođavate situaciji.

Najbolja prva hrana:
1. Banana – oljuštite je dopola, jer će beba tako moći da je drži u ručici, a pritom će joj biti dostupniji deo koji se jede.
2. Komad meke, kuvane šargarepe – ovo povrće je prirodno slatko i bogato je vitaminom A, koji je neophodan za jačanje imuniteta.
3. Cvetići brokolija kuvani na pari – većina beba voli ukus brokolija, a male stabljike idealno se hvataju prstićima.

VIŠE DETALJA PROČITAJTE U NAJNOVIJEM BROJU ČASOPISA “MAMA&BEBA” KOJI JE NA KIOSCIMA!

Mama&Beba  manja

Foto: Thinkstock

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here