Početna Beba Zdravlje i nega Uticaj modernog okruženja na samopouzdanje deteta

Uticaj modernog okruženja na samopouzdanje deteta

Vreme u kome deca danas odrastaju je znatno drugačije i surovije po mnogim parametrima. Deca moraju da se nose sa izloženošću i pritiskom koji pre pojave društvenih mreža i modernih sredstava komunikacije nije postojala. Zato je svaka različitost u odnosu na okolinu naglašena i može predstavljati ozbiljan problem za one koji rastu i formiraju svoju ličnost u takvom okruženju. Ukoliko je to ikako moguće, trebalo bi se potruditi da im se okolnosti razvoja olakšaju i da se svaka prepreka, sa kojom deca ne moraju nužno da se nose – eliminiše ili ublaži.

„Deca se suočavaju sa sudom svojih vršnjaka te je jako bitno da im se, ukoliko je to moguće, pomogne da se ne osećaju izopšteno i negativno upadljivo i da nemaju vidljive ožiljke koji će ih dodatno izdvajati u odnosu na druge osobe“ kaže doc. dr Radoje Simić, spec. dečije hirurgije.

Konačno, Contractubex® za tretman i prevenciju ožiljaka nudi inovativno rešenje u obliku noćnog flastera koji omogućava komfornu primenu, naročito pogodnu kod živahnih mališana. Dovoljno je da Contractubex® flaster zalepite Vašem detetu pred spavanje, kako bi se obezbedilo dejstvo tokom čitave noći. Vremenom će se ožiljak smanjivati, omekšavati i bledeti a Vaše dete će odrastati srećno i sa puno samopouzdanja.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here