Početna Beba Zdravlje i nega Kako hraniti bebu koja pati od grčeva?

Kako hraniti bebu koja pati od grčeva?

Kada beba iz čista mira počne da vrišti i roditelji ničim ne mogu da je smire, to predstavlja užasnu tegobu i za one sa “najčeličnijim živcima”. Nema roditelja koji se u tim trenucima ne uspaniči i ne pomisli da je došao kraj sveta.

kako-hraniti-bebu-koja-pati-od-grceva-490x355

 

 

Ipak, nema mesta panici! Beba nije ozbiljno bolesna, samo pati od grčeva u stomačiću koji, srećom, ne ostavljaju štetne posledice po njeno zdravlje.

Za većinu roditelja ovaj period je veoma mučan i deluje im kao da se nikada neće završiti, ali ne treba da paničite jer će ove tegobe odjedanput prestanut da muče vašu bebu, baš onako kako su i počeli.

Vašoj bebi možete da pomognete tako što ćete je olakšati varenje, evo i kako:

Ako hranite bebu u uspravnom položaju, olakšaćete joj varenje i manje će gutati vazduh u toku hranjenja. Dokazano je da bebe u Meksiku (zemlji u kojoj se bebe hrane u uspravnom položaju), mnogo manje pate od grčeva nego one rođene u zemljama u kojima je uobičajeno da se hrane u vodoravnom položaju.

Ako dojite bebu, vodite računa o tome šta jedete. Bilo bi dobro da izbegavate sve namirnice koje nadimaju (pasulj, luk, grašak i slične). Ništa vas ne košta da isprobate ovu metodu, pa je, ako bude delotvorna, preporučite prijateljicama.

Ako bebu hranite na flašicu, koristite male umesto velikih. Bitno je da flašica bude do vrha napunjena jer u njoj ima manje vazduha nego u onima koje su poluprazne.

Autor: Life Content, M.K.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here