Početna Beba Idete u goste? Evo šta da radite sa bebom

Idete u goste? Evo šta da radite sa bebom

Kad stignete na proslavu, odredite svoj mirni prostor – utočište u koje možete pobeći kad vam to bude potrebno. Kad procenite da je detetu dosta svega, jednostavno se povucite u svoj mirni kutak.

Guliver/Getty

Beba u gostima

Menjanje pelena u tuđoj kući

Predstavlja pravu malu avanturu snalaženja, ali sve što je potrebno jeste da imate proctor na krevetu ili kauču gde nećete smetati ljudima. Uvek ponesite nekoliko kesa kako biste u umotali prljave pelene.

Jaki parfemi koje dete “pokupi” od odraslih

Prekrivači od muslina sjajna su zaštita od parfema, naročito onih jakih mirisa, koji mogu nadražiti osetljivu bebinu kožu. Ponesite ih nekoliko u bebinoj torbi i u jedan od njih zamotajte bebu kada je dajete u ruke nekome ko ima jak parfem.

PRO:ITAJTE I… Saveti za novopečene mame: Kako organizovati haotičan dan

Dojenje deteta pred velikim brojem ljudi

Danas na tržištu imate razne proizvode kojima možete prekriti grudi kada dojite – kao što su šalovi i pelerine. Ako vam je ipak neugodno dojiti u javnosti, pronađite miran kutak ili sobu u kojem ćete se udobno smestiti i nahraniti dete.

Spavanje u novom prostoru

Ukoliko idete u goste kod nekih rođaka i planirate prespavati van svoje kuće, ponesite bebinu uobičajenu posteljinu i igračke. Poznate stvari pomoći će vašem detetu da se snađe i smiri u nepoznatom prostoru.

Više saveta potražite u magazinu Mama&beba 

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here