Početna Zabava Značenje imena Najpopularnija ženska imena u svetu

Najpopularnija ženska imena u svetu

Ukoliko se dvoumite koje ime da izaberete za devojčicu, pogledajte listu internacionalnih ženskih imena koja su u samom vrhu popularnosti u svim zemljama sveta.

Guliver/Getty Images
Guliver/Getty Images

Mia
Jednostavno i kratko ime, vrhunac popularnosti dostiglo je sredinom prošlog veka zahvaljujući glumici Mii Farou. Mia je danas po učestalosti šesto ime u Americi, drugo u Nemačkoj, a prvo u Engleskoj, Australiji, Meksiku, Norveškoj…

Sofia
Reč je o starom imenu koje na grčkom jeziku znači mudrost. Bilo da se piše Sophia, Sofia ili Sofija ovo ime je broj jedan u Americi, Škotskoj i Severnoj Irskoj, a četvrto u Italiji i Danskoj.

Olivia
Još je Šekspir popularizovao ovo ime, i to kroz romantičnu dramsku predstavu “Dvanaesta noć”. Ime Olivia se povezuje sa maslinovom grančicom i kao takvo predstavlja simbol mira. Olivia je najpopularnije ime na Havajima, a u Engleskoj, Velsu i Škotskoj zauzima drugo mesto.

Ema
Bilo da se piše Emma, Emme ili Ema ovo ime vole mnogi. Poreklo vodi iz davnina i u originalu znači potpun. Poslednjih godina ime su popularizovale holivudske glumice Ema Votson i Ema Ston.
Najzastupljenije je u Belgiji, Finskoj, Francuskoj, Nemačkoj i Norveškoj.

Izabela
Isabella, Isabela, Isabel ili Izabela je ime s najviše nadimaka: Izi, Bela, Ela, Eli, Isa… Njegova jednostavnost čini ga popularnijm u celom svetu, a najpopularnije je u Kanadi, Brazilu, Novom Zelandu, Španiji…

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here