Početna Porodica Vaspitanje Šta da mališani jedu dok su na plaži?

Šta da mališani jedu dok su na plaži?

Klinci na plaži uvek imaju dobar apetit, ali roditeljima to stvara probleme jer ne znaju šta bi im sve poneli, a da to nisu nezdrave grickalice ili sladoled.

???????????????????????????????????

Mališani su na moru uvek jako aktivni, pa ne čudi što ćete ih na svim plažama ugledati kako nakon kupanja sede na peškiru i nešto grickaju. Na kraju se to grickanje često svodi na kupljene čipseve ili smoki, pekarske proizvode i slične poslastice. Znate da to nije najzdraviji način ishrane, stoga bi trebalo to i da izbegavate . Evo nekoliko ideja šta dati klincima dok su na plaži.

Orašasti plodovi i sušeno voće

Malo sušenog voća mališanima će dati potrebnu energiju, a možete pre polaska na plažu napraviti miks i dodati bademe i slične orašaste plodove.

Sveže voće

Trebalo bi da bude sastavni deo ishrane svakog čoveka, a leto je zaista idealno vreme da klincima usadite tu naviku. Uz breskve, višnje ili kruške, koje je dovoljno oprati i staviti u kesu, deci će možda biti simpatično jesti komadiće sočne dinje ili lubenice.

Domaće kiflice ili krekeri

Budući da deca često traže nešto konkretno, možete ispeći domaće kiflice ili krekere s kvalitetnijim sastojcima nego što su u gotovim pekarskim proizvodima.

Kuvani ili pečeni kukuruz

Idealna ideja ako ste zaboravili nešto da pripremite ili su deca još uvek gladna. Kuvane kukuruze možete naći na mnogim plažama.

Sokovi, limunada i čaj

Prirodni sokovi, koje možete sami napraviti, odlična su vitaminska bomba. Pripremite ih pre polaska na plažu, malo ohladite i klinci će ih sigurno popiti bez pogovora. Ledeni čaj ili limunadu možete zasladiti s malo meda, što je opet vrlo zdrava varijanta.

Energetske pločice

Većina dece rado će poesti energetsku pločicu jer možete kupiti i one koje imaju i malo čokolade, a to je opet bolja opcija od čokolade, čipsa ili smokija.

Sendvič

Da, ono što su nama pripremale naše majke dok smo bili deca i dalje je dobra ideja. Uzmite integralni hleb, malo sira i povrća ako ne nosite mini – frižider. Možete staviti i malo salame, ipak ste svi zajedno na odmoru, nije potrebno baš slepo se držati svih pravila zdrave ishrane.

Izvor: tportal.hr,  M. G.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here