Početna Mališan Razvoj i nega Izračunajte koje je idealno vreme da mališani idu na spavanje

Izračunajte koje je idealno vreme da mališani idu na spavanje

Sada svaki roditelj može izračunati idealno vreme u kojem dete treba staviti na počinak kako bi imalo kvalitetan san. Pogledajte kako…

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Dečji san prava je muka za roditelje. Mališani često ne žele da zaspe onda kada bi roditelji to hteli ili se bude prerano i loše raspoloženi. Stručnjaci kažu da se takvo ponašanje može sprečiti, a tajna je u izboru idealnog vremena za leganje u krevet. Isto vredi i za tinejdžere do 18 godina. Barem ako je verovati Kalkulatoru za san.

Sada svaki roditelj može izračunati idealno vreme u kojem dete treba staviti na počinak kako bi imalo kvalitetan san. Potrebno je samo uneti godine deteta i vreme kada dete mora ustati sledećeg jutra. Nakon toga kalkulator će vam reći kada je idealno vreme za gašenje svetala.

Autori kalkulatora napominju kako bi roditelji trebalo da znaju da neka deca trebaju i više od 12 sati sna svake noći, a drugima je dovoljno i manje. Takođe, većini dece potrebno je oko 14 minuta da utonu u san i to je uračunato u rezultate koje daje kalkulator, piše Daily Mail.

Kalkulator možete isprobati OVDE i obavezno nam javite kako vam se dopada!

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here