Početna Mališan Rastemo i učimo Fantastične ideje za igranje sa decom

Fantastične ideje za igranje sa decom

Napravite deci ove jednostavne i zabavne igračke i naučite ih novim igrama, sa kojima im ni jednog trenutka neće biti dosadno ovog leta.

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Vi ćete moći mirno da odmarate naveče, jer će klinci, umorni od uzbudljivog dana, leći rano i utonuti u bezbrižan san.

Trke vrećama
Niste valjda zaboravili kako smo se sa ovim dobro zabavljali? Pronađite klincima platnene vreće. Da biste ih još bolje zabavili kažite im da svako ukrasi svoju vreću. Neka joj nacrtaju oči i usta markerom ili dodaju cvetiće ili srca. Kako oni žele. Napravite startnu liniju, zadužite sudiju (ili vi budite sudija) i neka igre počnu!

Bazenčić
Ukoliko već niste, obavezno ovog leta deci instalirajte bazenčić u dvorištu. Posvetite neko vreme uređenju njihove “plaže”. Nabavite im rekvizite, ležaljke, suncobrane, pištolje za vodu i sve druge stvarčice, koje im mogu držati pažnju.

Zmaj
Kako smo se nakada dobro zabavljali sa puštanjem zmajeva! Odvojite jedan vikend i zajedno sa klincima napravite zmajeve. Naučite ih kako da sa njima rukuju i sačekajte prvi vetrovit dan. Ovo je idealna zabava i za piknik.

Čajanka
Devojčice mogu da se igraju satima, ukoliko ih uputite da organizuju mali party. Neka glume da su one domaćice i da ugošćavaju svoju drugaricu. Iznesite im igračke za čajanku, donesite im čaj ili vodu i sok, ukrasne papirnate maramice, keksiće i sve one detalje, koji će ovu igru učiniti super zabavnom.

Vežbe
Organizujte kurs vežbi sa klincima. Naučite ih osnovnim potezima i zadužite jednog od njih da bude vođa (neka se smenjuju). Pustite im muziku i ostavite da se igraju.

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here