Kada je vreme za učenje stranog jezika?

Kada je vreme za učenje stranog jezika?

SHARE

Mališani sve ranije polaze na vanškolske aktivnosti, a najčešće ih roditelji upisuju na strani jezik. Neka deca počinju da ga uče sa tri ili četiri godine, a neka se sa stranim jezikom upoznaju tek kada krenu u osnovnu školu. Roditelji su obično u dilemi, kada je najbolje za dete da počne da uči strani jezik?

mali genijalac 490x326 Kada je vreme za učenje stranog jezika?

Kada je dete zrelo za učenje stranog jezika?

Iako ima puno teorija, većina profesora u privatnim školama se slaže da je idealno vreme za upis u školu stranih jezika između treće i četvrte  godine. Pre nego što upišete dete na strani jezik, treba konstatovati da li je ono savladalo maternji jezik i da li ga priča sa razumevanjem. Ukoliko sklapa rečenice, a pri tome razume šta priča, neće mu biti problem da savlada osnovne reči nekog drugog jezika ili da nauči pesmicu na engleskom, nemačkom ili francuskom. Bitno je i da razgovarate sa detetom, pre nego što ga upišete na strani jezik.
Trebalo bi da ga pitate da li želi da ide u školicu stranih jezika. Ukoliko dete da pozitivan odgovor, raspitajte se kod prijatelja koji imaju stariju decu o njihovim iskustvima jer je preporuka uvek dobro rešenje prilikom izbora. Bilo bi dobro da dete odvedete na čas da vidi kako to izgleda, pre nego što krene u školicu. Ukoliko vaše dete nije zainteresovano, nemojte ga terati jer ćete napraviti kontra efekat i može da se dogodi da u kasnijem uzrastu dete ima averziju prema učenju stranih jezika.

NEMA KOMENTARA

Ostavi komentar